Dr. Bűdi Tamás - A gyermeksebész szakorvos válaszol

csecsemőkori köldöksérv
Kedves Dr Úr!
2 hete jártunk Önnél most 8 hetes kislányunkkal,pontos információt kaptunk Öntől a köldöksérvről, azóta majdhogynem kétszerese a kitüremkedés,nagyon feszes ott a bőr és már nyugalmi állapotban sem húzódik vissza.Minden büfiztetés vagy magunkhoz ölelés alkalmával hanggal van ahogy nyomódik a köldöke.
Kérdezném hogy ott olyan vékony a bőr,nagyon sérülékeny -e?nehogy valami sérülést okozzunk véletlenül.És mi az a pont tünetekben h. esetleg újra Önhöz forduljunk.
Nagyon sírós kislány ,bár mindent elkövetünk hogy nyugodtan legyen,de talán ez is rossz,hogy feszült a hasfala.
Előre is köszönöm válaszát,üdv:Váradi Ágnes
Az orvos - Dr. Bűdi Tamás - válasza

Kedves Anyuka! A bőr nyilván ott vékonyabb, és sérülékeny, de a normál "használat" (öltöztetés, fürdetés, mozgás) mellett nem lesz baja a gyermeknek. Akkor kellene találkozzunk, ha továbbra is fokozatosan növekvő tendenciát mutat a sérve, ill. a hasfali nyílás hüvelykujjnyinál jóval nagyobbá válik (a sérv visszatétele után édesapa hüvelykujjának a vége szinte beesik a hasfali lyukon keresztül). Természetesen panasz esetén, ill. amennyiben Önöket rendkívül zavarja ez az állapot, és nagyon aggódnak miatta, bármikor rá tudunk nézni a gyermekre.

Dr. Bűdi Tamás

Feladás dátuma: 2013.08.02 16:25 | Kérdező: váradi Ágnes | Típus:Tipus-1 | No.452 | Id:200
← Vissza